Hunter-ek vs. mozgás

2010.04.10. 20:04

Sziasztok!

A mai nap két kis játékstílusbeli trükkről fogok nektek mesélni.

Mint a DPS-ek általában, a hunter-ek is akkor tudják a legjobb DPS-t kitolni, ha békésen állhatunk egyhelyben. Viszont ebben a játékban ez sajnos sokszor nem megoldható, ezért kénytelenek vagyunk mozogni valahova vagy valami elől vagy valami után.

A mozgás csökkenti a DPS-ünket, mivel:

  • futás közben nem lövünk Auto Shot-ot
  • futás közben nem tudunk Steady Shot-ot lőni
  • ha a célpontunk a hátunk mögött van, nem tudunk bele semmit lőni

Az 1. és a 3. pontra van részleges megoldás.
 

Jump-Shot, avagy hogyan lőjjük le a hátunk mögött lévő célpontot

A Jump-Shot-nak nevezett dolog egy alapvető dolog, amit minden hunter-nek tudnia kéne. Ezzel a tudással könnyebben tudsz kitol-ni és csökkentheted a mozgás miatti DPS-kiesésed.

A Jump-shot nagyon egyszerű: futás közben csak felugrasz, a levegőben körbefordulsz, lősz egy instant lövést, befejezed a 360 fokos fordulatot, és leérkezéskor ugyanabban az irányban futsz tovább, amerre eredetileg. Ezen a módon az előrehaladásod sebessége nem csökken, és mégis tudod sebezni az ellenségedet.

Fontos! Ehhez a trükkhöz az egérrel kell kanyarodni, csak billentyűzetről nem hajtható végre. (Amúgy is sokkal jobban jársz, ha elfelejted a billentyűzetről való fordulást. :))

A végrehajtás a következő:

  • Kezdj el futni. (Akár a W gombbal, akár mindkét egérgombot nyomvatartva.)
  • Ugorj fel.
  • Az ugrás elkezdésének pillanatában mindkét egérgombot nyomvatartva fordulj meg a tengelyed körül.
  • Amikor legalább kb.-ra a hátad mögé (pontosabban az ellenség felé) nézel, nyomj el egy instant shot-ot. (pl. Chimera, Aimed, Arcane)
  • Érkezz le a földre, és folytasd a futást az eredeti irányban.

Gyakorolhatod bármilyen mob-on, aki üldöz, vagy akár egy Training Dummy mellett elfutva is.

Természetesen ez a technika kombinálható a Disengage-dzsel, amikor az ugrás csúcspontjára kerülve (háttal az eredeti útiránynak) lövés után elnyomod a Disengage-t is. Ezzel sokkal gyorsabban tehetsz meg egy adott tévot, mintha csak futnál, és közben sebezted is az elleséget.

 

Auto Shot futás közben

Ez a ritkábban ismert és használt trükk.
Ezt csak akkor tudjuk használni, amikor végig futnod kell, hanem az a lényeg, hogy X időpontra egy bizonyos helyen, vagy a kiindulási ponttól Y távolságra legyél.
Például ilyen ICC-ben Festergut (ahol a spóráRA kell odaérned, mire lejár) vagy Sindragosa (Ahol az Icy Grip után a Blistering Cold robbanása elől kell kiérned).

A lényeg, hogy futás közben egy pillanatra megállsz, amikor az Auto Shot swing-timere lejárt, a célpontod felé fordulsz, megvárod, míg elmegy az Auto Shot, és futsz tovább az eredeti irányban.
Ez az Auto Shot hidden CD-jét figyelembevéve (ami 0,5 másodperc), kb fél másodpercet jelent.

Lehet, hogy apróságnak tűnik, de minek mondanánk le egy-egy Auto Shot jelentette 6-8k sebzésről, ha egyszer tudjuk jól is csinálni. :)

 

Remélem sikerült legalább egy-két embernek újdonságot mutatnom, jó gyakorlatozást. :)

Üdv: Grakhar

A bejegyzés trackback címe:

https://wow-hunter.blog.hu/api/trackback/id/tr891910380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivanhoe 2010.04.13. 08:01:17

Nem vagyok kezdő játékos, de van vmi amit nem nagyon vágok, főleg, hogy a talent leírás is nagyon ködös. Ez pedig nem más mint Survival ágon az Entrapment talent. Ez pontosan mit csinál?

KergeK@csa 2010.04.13. 09:36:08

@Ivanhoe:
"When your Frost Trap or Snake Trap are triggered you entrap all afflicted targets, preventing them from moving for 4 sec."

Azaz 4 másodpercre mozgásképtelenné teszi azokat az ellenségeket, akik az triggereléskor ott vannak.
(Később már belemehetnek a frost csapdába, "csak" lelassulnak, de nem lesznek tőle mozgásképtelenek.

PvP-re remek, PvE-ben talán Deathbringeren az addoknál lehet nagy haszna. :)
süti beállítások módosítása