Felkészülés raid-re

2010.04.05. 14:15

Sziasztok és Boldog Húsvétot!

A mai epizódban az flaskákról, elixirekről, kaja buff-okról és hasonlókról fogok mesélni.
Sokan nem törődnek ezekkel, pedig 300dps különbséget is jelenthetnek. Ki lehet számolni, hogy 10 és 25 fős raidekben ez mennyi plusz DPS-t jelent a raid számára.
Ezért van az, hogy raid-elő guildekben kötelező a használatuk.

 

Flask-ok / Elixir-ek

A legáltalánosabb ilyen buff, amit használunk a Flask of Endless Rage. A Frozen Orb -> Frost Lotus beválhatóságának bevezetésével egészen elérhető árú is lett.

Ettől a flaskától csak pár alkalommal van okunk eltérni, ez esetben az alábbi elixírek közül választhatunk:
(Igen, ez BC-s receptek, de máig a legjobbak.)

  • Elixir of Armor Piercing
    Ha ArP-re gemelünk, akkor ez kell neked, több DPS-t jelent, mint az AP-s flaska.
  • Elixir of Accuracy
    Ha nincs meg a hit ratinged, akkor használd. (Bár ha ezen múlik, akkor valamit rosszul csinálsz.)

És mivel az elixír-eket párban lehet használni (Battle és Guardian Elixír-ek), így ezek mellé a Elixir of Mighty Thoughts -ot használunk, ami plusz manát (és kevesebb Aspect of the Viper-t) és a Careful Aim talenten keresztül plusz AP-t jelent.

A flaskák és elixírek közti másik különbség, hogy a flaskák halál után is megmaradnak. Viszont mivel az elixírek nagyságrendekkel olcsóbbak, így pénzben egyáltalán nem rosszabb azok használata.

Én egy estére (4 órányi raidre) 40-40 darab Elixir-t tárazok be, illetve 20 db Flask is van nálam mindig, ez általában bőven elég, még wipe-fesztiválokra is. :)

 

Food buff-ok

A következő ennivalók között választhatsz:

  • Snapper Extreme
    Ha nincs elég hit-ed, ez segíthet. (Bár eléggé valószínűtlen, hogy gear, talent, enchantok és gemek után ne lenne meg a hited.)
  • Blackened Dragonfin
    Ha Agility-re vagy gemelve, akkor ez a te kajád.
  • Hearty Rhino
    Ha ArP-re gemelsz, akkor ez kell neked.
  • Fish Feast és Great Feast
    Raid-ben általában van lerakva, ha nem létfontosságú a DPS-maximalizálása, akkor ehetsz ebből is.

És van a pet-nek is kaja buff, mégpedig a Spiced Mammoth Treats, amit szintén illik megetetni vele, ha a DPS maximálizálására törekszünk.

Egy estére a kiválaszott kajából 40 darabot viszek.

 

Potion

A potik olyan italok, amik rövid irőre erősítik egy tulajdonságunkat, 2 perces CD van rajtuk, ami viszont csak Out Of Combat-ban indul el, azaz egy harc közben egy potit lehet meginni.

Viszont van egy trükk, amivel egy fight alatt 2 potit is el tudunk használni. (Jómagam az Ensidia-tól lestem el. ;))
Ha a harc kezdete elött 1-2 mp-vel megiszunk egy potit, akkor rögtön elkezdődik a visszaszámlálás, és ha jól időzítettünk akkor a maximális 15 mp-ből 13-14 mp-t ki is tudunk használni a potinkból, ami után (a 2 perc letelte után) még hátravan egy teljes időtartamú szabadon felhasználható potink. Aprócska trükk, de DPS-re kiélezett fightoknál jól jöhet. :)

Az általunk használt poti a DPS-elésre Potion of Speed, ami a haste-ünket növeli, ami ugyan nem a legerősebb stat-unk, de ennél jobb nem akad DPS-re.
Ez alól egyetlen kivétel van, ha fogytán a manánk, ez esetben többet érhet egy Runic Mana Potion, mert 0 manával túl sok dmg-et nem csinálunk.
Illetve amennyiben kevés a HP-nk, és se warlock csokink (Healtstone) nincs, se heal-t nem nagyon látunk érkezni, akkor a haláltól megmenthet a Runic Healing Potion.

Egy este raid-re 40 Haste potion-t, és 20-20 mana- ill. HP-potit szoktam vinni.

 

Nyilak / töltények

Ha máskor nem is, de raid-ben mindenképpen a Shatter Rounds-t (ha puskát használsz) vagy Iceblade Arrow-ot (ha íjat vagy nyílpuskát használsz) használsz, rengeteget jelent a különbség.

Ezekből 8-10 ezer darabot viszek egy estére. Nincs megalázóbb egy hunter számára, mintha kifogy a lőszerből. :)

 

Scroll-ok / Dobok

Ezek ritkán használt dolgok, mivel nem stack-elnek a más kasztok által adott buff-okkal, így ezek csak akkor kerülnek elő, ha az adott raid-ben hiányzik egy buff.

 

Ennyi lett volna mára.

Üdv: Grakhar

A bejegyzés trackback címe:

https://wow-hunter.blog.hu/api/trackback/id/tr41896225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trollihunti 2010.04.06. 10:59:00

Haste Potion-t is érdemes használni: www.wowhead.com/item=22838

KergeK@csa 2010.04.06. 19:14:56

@Trollihunti: Jogos, nem is tudom hogy hagytam ki, máris pótlom. :)
süti beállítások módosítása