Pet, avagy a mi kis farkasunk

2010.04.04. 18:44

Sziasztok!

A hunter kaszthoz szerveren hozzátartozik a pet-je, így én sem hagyhatom ki a vele való bánásmódot. :)
3 fajta pet-család létezik: Tenacity (tank), Cunning (support), és Ferocity (DPS)
Mivel a mi feladatunk raid-eken elsősorban a DPS, ezért a pet tipusának és talent-jének kiválasztásakor az a célünk, hogy a pettel együtt számolt DPS-ünk nőjjön.

A jelenlegi keretek között erre a farkas (wolf) a legmegfelelőbb. Bár a macskák több DPS-t csinálnak, mint a farkasok, de a farkasoknak van egy döntő képességük, a Furious Howl.
Ez a képesség megnöveli a mi és a petünk Attack Power-ét 320-szal 20 mp-re 40 mp CD-vel, tehát 50%-ban.
Az így nyert DPS-sel a farkassal jobban járunk, mint bármelyik macskával.
(A farkas túlzott imbaságával a Blizzard is tisztában van, kilátásba helyezték a nerf-et, de jelenleg ennél több nem történt.)

A farkasunk a mi DPS-ünkből mintegy 10-12%-ot csinál, így halála esetén ennyi DPS-től biztosan elesünk, plusz az általa biztosított +320 AP-től is.
Ne hagyjuk hát meghalni, ha kell hívjuk vissza és rakjunk rá egy Mend pet-et.

A jelenlegi leghasznosabb pet dps-talent így néz ki: http://www.wowhead.com/?petcalc#0Md00sc00hooo

Mivel jelenleg a petünk nagyon ritkán hal AoE-ban, általában csak direkt sebzésben tud meghalni (akkor viszont oneshot-olja őt valami mob.), így a Staminát, Armor-t, Resistance-t adó talentek nem szükségesek, ugyanígy a Heart of the Phoenix sem.
A Bloodthirsty-n lévő 1 pontot nagyjából szabadon lehet elosztani közte, a Boar's Speed és a Charge között. Szerény megalapozott véleményem szerint az állandó Happiness (125% dmg-t sebez a pet ilyenkor, ne feledjük!) és az állandó heal (ami kisebb AoE-kat képes kihealelni) sokkal többet ér, mint a másik két lehetőség bármelyike.

Petet agresszívra raid-ben, instában sose állítsd agresszívra, mert módszeresen megtámad minden ellenséges mob-ot, ami wipe-hoz fog vezetni, azért meg nem leszel megdicsérve. Vagy Passive (ez esetben csak akkor támad, ha te irányítod), vagy Defensive legyen (ez esetben csak azt támadja meg, akit te is megtámadsz, vagy téged megtámad).

Persze különleges esetek előfordulhatnak, amik más petet hozhatnak előtérbe.

  • Ha nincs a raid-ben semmilyen Major Armor debuff (sem Sunder armor (warrior), sem Expose Armor (rouge)), akkor egy BM-hunter egzotikus petje tudja adni az Acid Spit-et.
  • Ha nincs a raid-ben semmilyen Minor Armor debuff (sem Faerie Fire (Druid), sem Curse of Recklessness (warlock)), akkor egy hunter Wasp petje tudja adni a Sting-et.
  • És végül ha nincs a raid-ben semmilyen vérzésnövelő debuff (sem Mangle (feral druid), sem Trauma (arms warrior)), akkor egy hunter Rhino petje tudja adni a Stampede-t, ami más, mint fentiek, mert kevesebbet nyújt csak (30% helyett 25%-ot, a fentiek viszont ugyanazt adják, amit az egyes kaszt-ok tudnának).

Ennyi lett volna mára, legyetek jók. :)

Üdv: Grakhar

A bejegyzés trackback címe:

https://wow-hunter.blog.hu/api/trackback/id/tr151894360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kockaveto 2010.07.30. 12:27:17

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy abban az esetben, ha a pet nem sebzi a célpontot csak mellettem van, akkor is érvényesülnek e ezek a hasznos tulajdonságok, mint a Furious Howl?
Köszi!

KergeK@csa 2010.07.30. 14:13:37

Igen, ha harcba kerülsz, a farkas automatikus elkezdi a Furios Howl-t nyomni, még akkor is, ha ő maga passive-on van.

Richárd_kun 2011.02.02. 11:18:57

1 kérdés. Melyik farkas a legideálisabb???
(wotlk-ben)
süti beállítások módosítása