UI, addonok

2010.04.03. 09:58

Sziasztok!

Kicsit régen írtam ide, de költözünk melóhelyestől így a 3 napnyi pakolásázs után (és közben sem) nem nagyon volt energiám összerakni bármit. :)
De itt a hétvége, szóval bemutatom az UI-mat, leírom, hogy milyen addonokat használok, mik segítenek legtöbbet a játékban :)

Raid

       

Harc

 Apró dolog, de ha egy egységes UI-t akarsz, akkor érdemes arra törekedni, hogy mindenhol ugyanazt a bar-stilust használom (Minimalist), és a chat kivételével ugyanazt a betűtipust is. Ezzel egészen jól el lehet kerülni, hogy elvessz a sokféle tipusú betű között, elegánsabbá teszi a képernyődet. (De végül is ez csak olyan szépészeti dolog. ;))

A legfontosabb dolog, hogy meg tudjuk különböztetni a nekünk ekllő információkat, a nem kellőktől. Például az MT-k HP-ja számodra érdektelen, ugyanígy, hogy mennyi manát ad vissza a replenishment állandóan. Ami téged érdekelhet, hogy él-e a tank, van-e még manád, él-e a raid, és a targeted információi, stb. :)
Rejts el minden nem kellő információt.

Nézzük, hogy milyen addonokat használok:

  • Pitbull4:
    Ezzel rakom ki a képernyő bal alsó részébe a focus-t/MT-ket, és ezek target-jeit, a saját, a targetem és a targetem targetje dobozokat, valamint jobb legalul a raid-et és annak targetjeit. (sajnos ehhez ragaszkodom mindenáron, egyszerűen látnom kell, hogy ki mit üt. :))
    A saját bar-om elég letisztult, hisz oda nem kell nevet, szintet, kasztot kiírni, hisz ezekkel legtöbbször magadtól is tisztában vagyok. Általánosságban érdemes a nem fontos infókat elrejteni, hisz a MT-k HP-ja a mi szempontukból például fölösleges.
    (A Pitbull4 a Pitbull legújabb, fejlesztésben lévő verziója, de nagyon stabilnak és jól kezelhetőnek találom, szóval ezt használom a régi Pitbull3 helyett.)
  • Bartender:
    Ezzel az addon-nal rakom ki a gombjaimat, amelyek kinézetét a ButtonFacade addon-nal alakítom ki.
    A screenshotokon 2 darab sor, plusz egy pet-bar látszik első ránézésre, de az oldal tetején van egy rejtett sor, ami csak akkor látszik, ha föléviszem az egeret, ezen vannak a kaják, flaskok, potik, mage kaja, azaz az olyan dolgok, amikre fight közben nem nagyon van szükségem.
    Harc-ban a képernyő közepén megjelenik egy plusz sor, 5 gombbal, amin csak a harc közbeni gyakrabban használt képességeim vannak, azaz a Kill Shot, Chimera Shot, Aimed Shot, Serpent Sting és a Hunter's Mark. Ezen mindig látom, hogy melyik van CD-n (OmniCC addon), valamint az ActionButtonText addon a Sting-re és a HM-re hasnonló betűtipussal ráírja, hogy meddig él rajtuk az adott debuff, így nincs szükségem külön debufftimer addonra. Ezen az 5 gombon tehát mindig látom, hogy milyen lövést kell lőni. :)
  • Quartz:
    Ezzel rakatom ki a saját, és a targetem cast-bar-ját, a többi (focus pl.) nincs kirakva, mivel általában semmi haszna nem lenne. A saját cast-barom alatt és felett a GCD-m és az auto-shot timer-em látszik még.
  • Milk Scrolling Battle Text:
    Ez mutatja baloldalt a bejövő healeket, jobb oldalon szélen a Sting dot-jaimat, illetve a petem critical ütéseit, és beljebb a jobb oldalon a saját lövéseimet.
  • Prat:
    Ez a chat-addonom. A chat-ablakom 2 részre van bontva, egyikben vannak a szűkebb csatornáink, guild, party, raid, say, yell, kaszt-specifikus csatornák (healer, hunter, melee, stb.), a másikba száműztem a trade-et, generalt, hun-csatit, amiket csak ritkán nézek direkt-ben, így legalább nem spam-elik tele a hasznos területet.
  • Recount:
    Ez a DMG-meter-em, a raid képen látszik.
  • Omen:
    Ez mutatja az aggrómat, mint ahogy a harc közbeni képen is látszik. Harc közben, ha van targetem, akkor ezt látom, harcon kivül pedig a DMG-meter, mivel annak harc közben nincs jelentősége.
  • Baggins:
    Ez a zsák-addonom, praktikuson, szabadon konfigurálható csopotokkal.
  • Outfitter:
    Ez a gear-addonom, praktikusan illeszkedik a fubar-ra, és autmatikusan is tud gear-t cserélni talent-spec-ektől függően például.
  • caelNamePlates:
    Ezzel cserélem le a Wow alap nameplate-jeit kisebbekre, jobban olvashatókra.
  • Elkano's BuffBars:
    Ez mutatja a buff-jaimat 2 részre osztva. Jobb felül vannak az általános buffjaim, a saját frame-emtől balra vannak a proccjaim, Bloodlust, racial-jaim, speed potim, Call of the Wind-em és a többi olyan nem végig fenntlevő buff-om, amik a DMG-emet befolyásolják, így mindig látom, hogy éppen milyen procc-ok hatnak rám.
    Azok a buff-ok, amik nekem nem adnak semmi hasznosat (healing növelők, spiritet adók, stb.) el lettek rejtve, mivel a szempontomból érdektelenek.
  • BigBrother:
    Ezzel követem nyomon az MD-ket, CC-töréseket.
  • BuffEnough:
    Ez mutatja a hiányzó buffokat, amiket a raid-setuptól függően meg kellett volna kapnom, de hiányoznak rólam. (Egyszerűbb így látni, mint a zsúfolt buff-soron.)
  • DBM:
    A bossmod-om, ez visít, ha ki kell állnom a tűzből. Itt is sokminden képesség mutatását kikapcsoltam, csak azokat hagytam bennt, amikre nekem kell figyelnem.
  • ErrorFilter:
    Ezzel rejtem el a hibaüzeneteket, amik amúgy tele-spam-elnék a képernyőmet. ("Ability is not ready yet" és társai).
  • Fubar:
    A jobb legfölső kis sávban található latency, tracking, durability és gear-profil infókat mutatja.
  • oPie:
    Az eddigi legpraktikusabb addon-om a csapdák, aspectek, mountok/HS kezelésére. BIllentyű-kombókra előhoz egy tárcsát, amire fel vannak fűzve az ability-k, amiket hozzárendeltél, és azok között anélkül tudsz választani, hogy az egérrel rájuk kéne klikkelned, így nem kell vadászgatni őket.
  • SexyCooldown:
    Harc közben az aggró alatt látható kis csík, ami kis területen tudja mutatni az összes CD-met (persze el is lehet rejteni bármelyiket), sőt az itemek (gyűrű, trinketek, stb.) belső CD-jét is.
  • SexyMap:
    Ezzel alakítom a minimap-on kinézetét és rejtem el az oda nem kellő gombokat.
  • TimeToDie:
    A középső 5 gombos bar fölé kiírja, hogy a jelenlegi DPS-sel mennyi idő múlva hal meg az add. Hasznos, ha tudod, hogy vajon kitart-e a manád addig, benne lesztek-e az Enrage timer-ben, BL még belefér-e a harcba, stb.
  • TipTac:
    Ez mutatja a tooltip-eket mások feje fölött, ha rájukviszem az egeret. Név, szint, faj, kaszt, HP és hogy kit targetel, több nem is kell.
  • ora2:
    raid-addon, nem látható, de raidekre kötelező darab, Mt-k kirakásához, stb-stb.
  • Addon Control Panel:
    A WoW-menüjéből tudod kilépés nélkül állítani, hogy melyik addonokat akarok ki-/bekapcsolni, és egy reloadui-val frissül is, nem kell kilépni hozzá.
  • Advanced Trade Skill Window:
    A profesion-jeid ablakát teszi kereshetőbbé, átláthatóbbá.
  • freeRefills:
    Automatikusan újratölti a megadott itemjeidet bankból, vendortól. Pl. potik, kaja/pia, íjak.
  • kgPanels:
    Ezzel rakosgattam ki a fehér kereteket az UI-m főbb részei köré.
  • LoggerHead:
    Hely-specifikusan automatikusan logol WMO/WoL/WWs számára, hogyha fel akarom tölteni.
  • Mapster:
    A map addonom.
  • oGlow:
    A karakterlapon és a táskámban a keretet szinezi a quily-nek megfelelően lilára, kékre, zöldre, így goyrsabban átlátható.
  • ViperNotify:
    Síkit, ha kevés a manád és nem vagy Aspect of the Viper-be, illetve ha tele a manád és még mindig abban vagy.
  • SpamSentry:
    Profi spam-szűrő, reportoló addon.
  • Postal:
    Apróbb posta-addon, goyrswabban tudok küldeni levelet, és a beérkezetteket kiszedni.
  • Xloot:
    A loot-ok felugró ablakát módosíthatom vele, helyezhetem át.

No, ennyi lett volna mára, ezekből állítom össze az UI-mat. :)
Amennyiben van bárkinek ötlete addonra, esetleg szép, használható UI-ja, ne habozzon, kommenteljen! :)

Üdv: Grakhar

Szerző: KergeK@csa

10 komment

Címkék: ui addon

A bejegyzés trackback címe:

https://wow-hunter.blog.hu/api/trackback/id/tr391891393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trollihunti 2010.04.03. 12:07:30

Van egy nagyon szép és hasznos Addon pack a www.maelos.com/ oldalon,képek is vannak,hogy néz ki!Ha a wtf mappát is bemásolod akkor nem is kell állítgatni az adonokat!

KergeK@csa 2010.04.03. 13:25:26

@Trollihunti: Én nem nagyon szeretem az ilyen addon-packokat.
A legtöbb kasztnak más és más dolgokra van szüksége.
Minket pl. nem érdekel, hogy kinek mennyi manája van a guild-ben, nem érdekel, hogy mennyi heal-t cast-olnak éppen belé, tehát ezek a grid-en nekünk feleslegesen foglalják a helyet.
Harc közben a DMG meter is csak felesleges információ, feleslegesen veszi el a helyet.
Szerintem baromira központi helyen van ezen az UI-n a minimap is, amire nagyon ritkán van szükséged.
Rengeteg felesleges gomb, amiknek keybind-elve és elrejtve kéne lenniük. (Vagy kaják/profession-ök, amiknek pláne nem kéne központi helyen lenni, hisz fight közben tökéletesen feleslegesek.)
Bal felső sarokban target dot-timer, kinnt a látótérből?

Ha az ember komolyan gondolja a játékot, akkor jobban jár, ha magának állítja be az addonokat.
Persze 5fős instákra meg VOA-ra bőven jók az ilyen addonoackok. :)

Uwa 2010.04.03. 22:53:12

Na igen... A problema ott kezdodik, hogy mikent kell beallitani ezeket,hogy aztan igy is nezzen ki a vegeredmeny:)

Foulcrow 2010.04.06. 14:07:52

Nah elkezdtem én is egy új UI összeállításának, eddig nagyon sok dolog Blizz alap user interface volt (egyébként azzal is el lehet lenni, művészi érzékem amúgy is egy marék molylepkéével vetekszik), egész okos dolgokat lehet csinálni pitbullal, pl elrejteni a rage-et, focust, runic powert, Kár, hogy a cast baromat csak a saját framemre tudom rárakni vele, de arra meg ott a quartz.
Lopok néhány ötletet, pl a Raid egy sorban, és fölötte a targetek nagyon jól néz ki, és hasznos tud lenni, sajnos én nem 1600*1200-ban játszom, de valószínűleg elfér úgyis minden.

lepketanc 2010.04.06. 16:56:15

Tetszik az UI-d bár én azthiszem lusta lennék-vagyok ennyit állitgatni :)
Egy addont tudnék ajánlani nekem bejött : wow.curse.com/downloads/wow-addons/details/autotrack.aspx

Anyit csinál a háttérben hogy mindig a targetnek megfelelöre állitja az track-ot.

Foulcrow 2010.04.06. 19:11:57

1 kérdésem lenne: Jobb alul a Raidframe-ben (ha nem tévedek pitbull-al rakod ki) hogy csinálod, hogy a nevekből mindig 4 betű látszon, és ne ...-ozza ki a végét, ha túl hosszú?

KergeK@csa 2010.04.06. 19:33:10

@lepketanc: 3.1.2-től az Improved Tracking talent MINDEN Beasts, Demon, Dragonkin, Elemental, Giant, Humanoid vagy Undead targetre ad 5% plusz DMG-et, amennyiben BÁRMELYIKET track-eled a fentiek közül. Ha beállítod például Undead-re, akkor adja Giant-ra és Humanoid-ra is.
Így azóta nem kell ilyen addon. :)

@Foulcrow: Pitbull4-ben a Layout Editor-ban a megfelelő layout-ban (nálam raid nevűben) a Texts fülön kiválasztom a Current text legördülő menüben a Lua:Name sort, lejjebbmegyek, és a Code ablakba beírom ezt:
return '%s', string.sub(Name(unit),1,4)

Egyedül ékezetekes negyedik betűnél hülyül meg, akkor egy kérdőjelet rak negyedik karakternek.

schizofrenic 2010.05.09. 11:46:28

Az én UI-m szebb. Mindig is az volt!

KergeK@csa 2010.05.09. 15:31:58

@schizofrenic: Tudod mit mond erre a tanult troll?
"Messziről jött ember, aztr mond, amit akar."

Bizonyítékot, nem ígéretet akarunk! :)
süti beállítások módosítása