Sziasztok!

A mai epizódban az öltözékünkről fogunk beszélni. A hunterek elsősorban mail itemek hordanak, bár előfordul, hogy egy-egy leather cucc jobb nekünk. Ez leginkább BC-ben volt így, de a Careful Aim talent megjelenésével (ahol 1 Intellect 1 AP-t jelent nekünk), ez gyakorlatilag megszűnt.

 

Stat-ok

Amilyen stat-okat gear-cserénél figyelembe kell venni: Hit, ArP, Agility, Crit, Intellect, Haste, AP
Ezek a statok számítanak nekünk, méghozzá ebben a sorrendben.
Hit: a legfontosabb, minden körülmények között legyen meg 8%. Ha gear-ből nincs meg, Focused Aim talentre tegyél. Ha úgy sem, enchant-oltass (Precision kesztyűre pl., Icewalker cipőre). Ha így sem, akkor jönnek a hites gemek.
Armor Penetration: Ha el tudod érni az 1000-es szintet ArP-vel, akkor érdemes rágyúrni, ilyenkor az ArP többet ér már MM talenten, mint az Agility. Az ArP exponenciálisan skálázódik, azaz minnél több van belőle, annál nagyobb upgrade még 1 belőle, egészen az 1400-as csúcsig (hard cap), amin túl már semmit nem ér. Tehát ha ArP-ra mész, akkor nem éri meg fele gemeket kicserélni, másik felét Agi-n hagyni, mert rosszabb lesz a végeredmény, mint valamelyikhez ragaszkodtál volna.
Agility: AP-t és Critet ad, szeretjük.
Crit: Kritikus sebzés esélyét növeli, jól jön.
Intellect: Növeli a manánkat (kevésbé fogyunk ki), és a Careful Aim talenttel minden egyes Intellect után 1 AP-t kapunk.
AP: növekszik a sebzésünk, ami sosem rossz.
Haste: gyorsabban lövünk Auto és Steady shotot. A semminél jobb, de nem priorításos.

Tehát a lista így néz ki ArP-re gyúrva:
Hit > ArP > Agi > Crit > Int/AP/Haste

Ha nem ArP-re gemelsz, akkor az ArP csak Agility mögé fér be.

Fontos: Az ArP SV talenten kevesebbet ér, ott Agility jóval tovább lesz mindig az erősebb, így ha elsősorban SV-ként játszol, akkor nem érdemes ArP-ra menned, maradj Agility-re gemelve, amíg el nem tudsz érni olyan 1200+ ArP-t, onnantól SV-ként is ArP kezd jobb lenni.

 

Lövedékek

Egy hunter nem lehet meg lövedékek nélkül, ezek 2 tipusba sorolhatók nyilak (bow, crowwbow) és töltények (gun).

Nyíl: Iceblade Arrow > Saronite Razorheads > Terrorshaft Arrow
Töltények: Shatter RoundsMammoth Cutters > Frostbite Bullets

A legerősebb lövedékek egyáltalán nem drágák, amennyiben te magad veszed a mats-ot, és te crafoltatod le őket. Higyjétek el, megéri.
Amennyiben kevés pénzed van, használj 2 fajta lövedéket, az epiket raid-re, más helyre olcsóbbat.

 

Szettitemek

Ami az item-választásainkat befolyásolhatja a stat-okon kivül, azok a procc-ok, bónuszok a szettitemekből.
A jelenlegi ICC-s környezetben ez a T9-es és T10-es szettbónuszokat jelenti, menjünk rajtuk végig:
2 db T9: A Serpent Sting critelhet is. Hihetetlen jó bónusz.
4 db T9: 35% esélyed van lövésenként, hogy a petednek adj 600 AP-t 15 sec-re. (45 sec CD). Eléggé gyenge bónusz.
2 db T10: 5% esélyünk van Auto shot-onként, hogy a mi és petünk sebzését 15%-kal megnövelje 10 sec-re. Nagyon szép bónusz.
4 db T10: Serpent sting (és Wyvern Sting) procconként van 5% esélyünk, hogy 20% AP-t kapjunk 10 sec-re. Szintén nem rossz bónusz.

Mit is jelentenek ezek?
Van 4 db T9-ed, és kiesett egy T10? Érdemes lecserélni, a 4db-os T9 bónusz hasonló erőt képvisel, mint az item-upgrade jelentene, így igazából nem nagyon fog változni a DPS-ed.
Viszont amikor megérkezik a második T10-ed, akkor lesz 2 T9, 2 T10-ed, ami egy elég erős páros.
A még meglévő 2 db-os T9 bónusz-t csak akkor bontsd meg, ha mindkettő T9 helyére egy T10-et tudsz rakni, és így meglesz a 4 db-os T10 bónuszod. (A 3 T10 + 1 T9 felosztás gyengébb, mint a 2 T9-2 T10. (Persze ha a badge-es T9-edet a Heroic T10-hez hasonlítod, akkor más a helyzet, tessék egy figyelembe venni.))

Tehát:
4 db T10 > 2 db T10 + 2 db T9 > 3 db T10 + 1 db T9> 4 db T9 >= 3 db T9 + 1 db T10 > 2 db T9

Általában a legerősebb gear úgy áll össze, hogy 4 db szettitemet hordasz 1 darab szett-en kivüli item-mel, ez általában a kesztyű vagy a nadrág.
T10-es szinten ez a crafoltható Draconic Bonesplinter Legguards nadrág, vagy az Emblem of Frost-ból kivehető Logsplitter kesztyű.

Ezen kivül érdemes lehet még legyártatni a Rock-Steady Treads cipőt, és kivenni az Emblem of Frost-ból kivhető Recovered Scarlet Onslaught Cape köpenyt. (Valamint akinek nincs szerencséje a trinketekkel, az kiveheti a Herkuml War Token trinketet Emblem of Frost-ból.)

A következő részben a gemekről, enchantokról lesz szó. :)

Üdv: Grakhar

A bejegyzés trackback címe:

https://wow-hunter.blog.hu/api/trackback/id/tr161861962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foulcrow 2010.03.24. 00:45:09

Ha hozzá lehet még tenni valamit, akkor annyi, hogy hihetetlen módon a theorycraftok szerint Survivalra is a full (1300+) arp a legjobb stat, bár szerintem nem annyival mint amennyivel jobb MM-nek.

Setbonusból a 2 pontos t10 iszonyatosan erős, kb +500 DPS ICC gearben, a 4-es viszont nem éri el a 250-et. Ennél a 2-es t9 jobb, úgyhogy a t9 2es bónuszt csak akkor érdemes lecserélni, ha 264 ilvl t10-et tudunk a helyére rakni, úgy talán a plusz statok behozzák a gyengébb bonust.

KergeK@csa 2010.03.24. 12:26:29

@Foulcrow:
Valóban jobb, bár nem biztos, hogy átgemelni érdemes csak amiatt. Ha valaki majdnem a hardcap környékén jár, az úgyis ritkán fog SV-zni, és valószínűleg nem lesz nála 2-féle gear. :)

A T9-T10 cseréhez annyit, hogy a 258 ilvl Heroic T9-et a sima, 251ilvl T10-re még nem, de a 264 T10-re már eléggé megérte lecserélnem.
Ebből kiindulva a kisebb T9-eket (232 és 245) már a legkisebb T10-re is érdemes lecserélni. (Persze szigorúan figyelve a bónuszokra: ha nincs 4 T10-ed, addig ragaszkodj a 2T9+2T10 pároshoz.)
süti beállítások módosítása